Villa Vrij

Hobby's

Computer

Sinds 1989 hebben we een computer. De eerste was een Compac 286, die het vele jaren heeft volgehouden, zij het de laatste tien jaar alleen als veredelde tekstverwerker. De harde schijf was 10 Mb groot! Onzinnig, zo'n grote harde schijf, die krijg je nooit vol. Het besturingssysteem was Dos 4.1, later Dos 6.0. De overgang naar Windows 3.1 hebben we geprobeerd te maken, maar dat lukte niet, vanwege het ontoereikende geheugen en de snelheid van de CPU.
Na een paar jaar kwam er een Pentium, gekocht bij de Aldi. Dat was voor ons tevens de laatste keer dat we via de Aldi een computer kochten. Maar in die jaren kregen we wel internet, omdat Albert (de oudste) toen een jaar in Honduras verbleef in een gastgezin. We hebben toen het grote voordeel van email leren kennen. Dat was dus in 1996.
Nu draaien er een paar laptops en is er gelukkig draadloos internet.

Ik maak graag websites. Deze maak ik bij voorkeur zo, dat de eigenaar van de site deze zelf kan onderhouden. Ik heb gemerkt dat veel mensen dat erg leuk vinden om te doen, maar dat het maken van een site te ingewikkeld is. Daarom gebruik ik WebsiteBaker, een content management systeem dat eenvoudig in gebruik is en nederlandstalig!

Voorbeelden zijn te vinden bij de links.

Genealogie

Sinds een paar jaar zoek ik uit wie mijn voorouders waren en vooral hoe ze leefden, wat ze deden, hoe hun omgeving er uit zag. Het is een hobby die je grotendeels van achter de eigen computer kunt doen. Maar ook zijn er dagen dat ik in Tresoar, een archief in Leeuwarden, zit en daar zoek naar gegevens. Het brengt me tevens in contact met familieleden, wat soms heel leuk is.

Daarnaast maak ik soms een tocht langs dorpen, kerken en begraafplaatsen om de sfeer te proeven, te zien waar ze kerkten en mogelijk nog wat foto's te maken.

Fitness

Drie keer per week ga ik naar het sportcentrum "Veronique Akkermans" om te fitnessen. Anderhalf uur conditietraining en een uur krachttraining. Dat is zo relaxt. Wanneer ik getraind heb, voel ik me zo fit en energiek, mijn hoofd is leeg en alle muizenissen zijn even weg. Soms vind ik het jammer dat je er een dag tussen moet houden om je lichaam te laten herstellen.

Van alles en nog wat

villavrij Toneelspelen bij "Lyts mar krigel"
Klussen
Lezen
Niksen


© 2006-2011 www.mijn-eigen-website.nl